Гелитович М. Святий Миколай з житієм

Ставок:
1
Макс. ставка:
650 грн
Додано:
04.08.2019, 22:07
Стежить за лотом: Ніхто не стежить
Додано:
04.08.2019, 22:07
Гелитович М. Святий Миколай з житієм
Лот проданий (1 ставка)
07.08.2019, 22:07:01
650 грн
Гелитович М. Святий Миколай з житієм

Опис

Матеріал:
бумага
Стан:
новая
Реставрація:
нет
Дефекти:
нет
Відправлення лота:
Україна
Доставка:
новая почта (згідно з чинним законодавством країни проживання продавця).
Опис:
Ще один альбом-каталог Марії Гелитович презентує найбільшу збірку ікон св. Миколая у іконографічному варіанті «Св. Миколай з житієм». Праця над книгою велася паралельно із приготуванням виставки цих творів, відповідно усі пам’ятки було відреставровано. Під час цих праць декілька ікон було розкрито з-під пізніших перемалювань. Їх значна частина публікується і вводиться до наукового обігу вперше.
Св. Миколай є одним з найшановніших святих в Українській Церкві, з цього огляду, до сьогодні дійшла порівняно велика кількість його ікон. Лише у Національному музеї у Львові «Св. Миколая з житієм» зберігається близько п’ятдесяти.
У книзі представлено детальне каталожне опрацювання сорока п’яти творів зі збірки музею. Як і у інших каталогах, що представляють тематичні групи в збірці іконопису НМЛ, у цьому теж міститься вичерпна інформація про кожну пам’ятку. Окрім того, книга щедро ілюстрована і включає якісні репродукції творів та їх фрагменти. У вступній статті особлива увага приділена стилістичній характеристиці, іконографії та атрибуції пам’яток що подані у каталозі. Поза тим, наприкінці книги авторка подає опис найважливіших сцен з житія святого, ілюструючи їх відповідними клеймами, вибраними з ікон св. Миколая у збірці НМЛ, що робить книгу цікавою не лише фахівцям.

Інші лоти продавця

Пошук по лотах
* Виберіть розділ
Шукати в розділі
Пошук:
Шукати результати в: