"Натюрморт с сиренью",В.Руденко,72×77 см.,х/м

Ставок:
20
Макс. ставка:
1 350 грн
Додано:
23.10.2019, 00:40
Стежить за лотом: 1 людей
Додано:
23.10.2019, 00:40
"Натюрморт с сиренью",В.Руденко,72×77 см.,х/м
Лот проданий (20 ставок)
27.10.2019, 21:00:00
1 350 грн
"Натюрморт с сиренью",В.Руденко,72×77 см.,х/м

Опис

Cправжність:
Період:
Оформлення:
Техніка:
Основа:
Розмір, без рами:
Матеріал:
холст/масло
Стан:
отличное
Реставрація:
нет
Дефекти:
нет
Відправлення лота:
Україна
Доставка:
Новая Почта,Укрпочта,Гюнсел и остальные
официальные перевозчики ,за работу почты
ответственности не несу
(згідно з чинним законодавством країни проживання продавця).
Опис:
Размер 72×77 см.
холсь/масло.
1950-60-е гг.
Володимир Михайлович Руденко
Народився 22 червня 1916 року в місті Кролевець,в родині художника-аматора Михайла Івановича та Прасковії Самійлівни.
Як згадувала в 2001 р. Н.В. Якименко(ветеран педагогічної праці,відмінник народної освіти,корінна кролевчанка; в далекі повоєнні роки разом із сестрою Варею вишила В.М.Руденку сорочку): «Його самого,тобто Володимира - я в дитинстві мало знала,бо ж Володимир був значно старший за мене. Зате з його батьками спілкувалася часто. Любила спостерігати за роботою Михайла Івановича. Навіть в роки війни він не розлучався з пензлем. Навіть німцям подобалися його картини,вони замовляли роботи майстру і обов’язково платили гроші,бо поважали Михайла Івановича і його творчість. А ще малював Михайло Іванович плащаниці для церков… В будинку Руденків було багато книжок,журналів,нотних зошитів,красиві меблі. Всі в родині Руденків – інтелігентні,культурні люди… В садибі Руденків була каретна майстерня. Майстрував карети дід Володимира,а біля будинку – багато квітів,які нам,малим,дарували. Пригощали яблуками. Жили вони,я б сказала,незаможно,але й не бідно. Марія Іванівна,тітка Володимира Руденка ,була вчителькою закінчила вищі жіночі курси в Петрограді та консерваторію,мала чарівний голос; її чоловік В’ячеслав Іванович – працював у друкарні. Мати Володимира Михайловича вміла гарно шити …»
З книги А.В. Карася,директора Кролевецького краєзнавчого музею: «Частим гостем у домі Руденків був художник та мистецтвознавець Олекса Васильович Грищенко. Він намалював портрет Марії Іванівни,фото з якого умістив в своїй візитці…»
Після закінчення середньої школи та художньої студії Володимир Михайлович їде здобувати вищу освіту в Москві. Два роки він вчився у Всесоюзному Державному Інституті кінематографії,а в 1949 році закінчив Московський інститут декоративного та прикладного мистецтва. Його вчителями були:
Професор Богородський Ф.С,заслужений діяч мистецтв РСФСР,лауреат Державної премії – по живопису;Соловйов О.М - член-кореспондент АМ СРСР – по малюнку;Рубльо В.О – по композиції.
Володимир Михайлович – учасник Другої світової війни.
В 1949 році за направленням від інституту їде до Львова,в інститут декоративного та прикладного мистецтва,де викладає композицію та пластичну анатомію; в поліграфічному інституті ім.. Івана Федоровича – працює на кафедрі художнього оформлення книги,у Львівському обласному театрі ляльок – головним художником.
Приймав участь в обласних та республіканських виставках робіт з пейзажами,портретами акторів в техніці олійного живопису,вугілля,пастелі. Проводив персональні виставки у Львові,Києві,Москві,Будапешті,Варшаві.

Інші лоти продавця

Пошук по лотах
* Виберіть розділ
Шукати в розділі
Пошук:
Шукати результати в: