"Жилые ансамбли древней Ольвии IV-II вв. до н.э." С.Крыжицкий, 1971 год (Автограф)

Ставок:
1
Макс. ставка:
225 грн
Додано:
13.11.2019, 22:19
Стежить за лотом: Ніхто не стежить
Додано:
13.11.2019, 22:19
"Жилые ансамбли древней Ольвии IV-II вв. до н.э." С.Крыжицкий, 1971 год (Автограф)
Лот проданий (1 ставка)
19.11.2019, 22:19:00
225 грн
"Жилые ансамбли древней Ольвии IV-II вв. до н.э." С.Крыжицкий, 1971 год (Автограф)

Опис

Матеріал:
Категорія:
Матеріал:
бумага
Стан:
хорошее
Реставрація:
нет
Дефекти:
минисдертость по краю обложки (фото)
Відправлення лота:
Україна
Доставка:
УкрПочта,НоваяПочта,доставка+упаковка за счет покупателя (згідно з чинним законодавством країни проживання продавця).
Опис:
"Жилые ансамбли древней Ольвии IV-II вв. до н.э." Крыжицкий С.Д.
Киев "Наукова думка" 1971 год, тираж 2 300
144 стр., формат 17.5 см * 26.5 см
Автограф и дарственная надпись Автора
Книга представляет собой первый в отечественной литературе значительный опыт обобщения и систематизации большого археологического материала по жилым ансамблям Ольвии — одного из крупнейших античных городов Северного Причерноморья.
В работе даны обоснования объемно-планировочных реконструкций и интерьера ольвийских эллинистических домов, рассмотрены вопросы планирования античного города, взаимодействие домостроительных школ греческой метрополии и местных домостроительных традиций.
Книга богато иллюстрирована.
Рассчитана на историков, археологов, архитекторов, преподавателей и студентов вузов, широкий круг читателей, интересующихся проблемами истории античной культуры на территории нашей Родины.
Крижицький Сергій Дмитрович (11 грудня 1932, Київ — 27 січня 2018, Київ) — український вчений-археолог, член-кореспондент Національної академії наук України (1990), доктор архітектури (1980), лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки (2002), Державної премії України в галузі архітектури (2007).
До найвагоміших досягнень С. Д. Крижицького належать дослідження характеру грецької колонізації у районі Ольвії і створення її моделі, взаємовідносин Ольвії і скіфів у V ст. до н. е., історична періодизація розвитку Ольвійського полісу. Він розробив принципи реконструкції відкритих залишків античних житлових будинків Північного Причорномор'я і оцінки ступеня достовірності цих реконструкцій, що відкрило нові можливості для проведення порівняльного аналізу. Вчений особисто обґрунтував і виконав понад півсотні графічних реконструкцій житлових будинків і кількох північно-причорноморських храмів, двох курганів, західних міських воріт і центральної частини Ольвії. Вперше у вітчизняній історіографії він створив історію домобудівництва античних держав Північного Причорномор'я з визначенням його локальних і загальних особливостей, періодизації розвитку.

Інші лоти продавця

Пошук по лотах
* Виберіть розділ
Шукати в розділі
Пошук:
Шукати результати в: