Нацистське золото з України: у пошуках архівних свідчень. Випуск1 і 2 1998 р.

Ставок:
1
Макс. ставка:
300 грн
Додано:
03.03.2021, 22:49
Стежить за лотом: 3 людей
Додано:
03.03.2021, 22:49
Нацистське золото з України: у пошуках архівних свідчень. Випуск1 і 2 1998 р.
Лот проданий (1 ставка)
13.03.2021, 22:49:01
300 грн
Нацистське золото з України: у пошуках архівних свідчень. Випуск1 і 2 1998 р.

Опис

Обкладинка:
Основний вид ілюстрацій:
Матеріал:
папір
Стан:
новий
Реставрація:
немає
Дефекти:
немає
Відправлення лота:
Україна
Доставка:
лично при встрече,Новая почта, Укрпочта за счет покупателя. (згідно з чинним законодавством країни проживання продавця).
Опис:
Випуск 1.Видання знайомить читачів з першими кроками на шляху опрацювання джерел з проблеми "нацистського золота", що зберігаються в архівах України, Росії, Німеччини. Визначаються перспективи пошуків документів для визначення й обгрунтування претензій України на частку нерозподілених нацистських активів, як держави, що найбільше постраждала під час Другої світової війни.
Видання проілюстроване зразками архівних документів, вміщених у додатку. Випуск 2.У другому випуску серійного видання Українського національного фонду "Взаєморозуміння і примирення" вперше публікуються поіменні списки громадян – заявників про втрати особистого майна, в яких зафіксовано золоті та срібні прикраси, інші ювелірні вироби й коштовності. Списки складено за матеріалами первинних актів місцевих комісій сприяння Надзвичайній державній комісії СРСР.
Проаналізовано матеріали Пункту прийому трофеїв Головної каси Рейху, Команди української поліції у Львові. Для спеціалістів з історії Другої світової війни, усіх, хто має моральне право називатися жертвами нацизму.Ред. кол.: В. Литвинов, В. Лозицький, І. Лушніков, Є. Максимчук, Р. Пиріг, В. Смолій, П. Сохань, Л. Яковлева. Український національний фонд "Взаєморозуміння і примирення"; Головне архівне управління при Кабінеті міністрів України; Інститут української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського НАН Укра

Інші лоти продавця

Пошук по лотах
* Виберіть розділ
Шукати в розділі
Пошук:
Шукати результати в: