Нариси з історії російських географічних відкриттів. Берг Л. С. 1949 р. Наклад 10000 прим.

Ставок:
1
Макс. ставка:
100 грн
Додано:
11.03.2023, 20:22
Стежить за лотом: 1 людей
Додано:
11.03.2023, 20:22
Нариси з історії російських географічних відкриттів. Берг Л. С. 1949 р. Наклад 10000 прим.
Лот проданий (1 ставка)
12.03.2023, 20:22:18
100 грн
Нариси з історії російських географічних відкриттів. Берг Л. С. 1949 р. Наклад 10000 прим.

Опис

Період:
Обкладинка:
Основний вид ілюстрацій:
Тема:
Матеріал:
Папір
Стан:
Стан оцінюйте будь ласка по фото, додаткові фото за запитом.
Реставрація:
Мною не відбувалась
Дефекти:
Див.фото, всі сторінки присутні
Відправлення лота:
Україна
Доставка:
Нова пошта, Укрпошта (згідно з чинним законодавством країни проживання продавця).
Опис:
АН СРСР. Науково-популярна серія. Під загальною редакцією Комісії АН СРСР з видання науково-популярної літератури; голова Комісії президент АН СРСР академік С. В. Вавілов; заст. голови член-кореспондент АН СРСР П. Ф. Юдін. Москва - Ленінград. Видавництво АН СРСР. 1949р.Палітурка: твердий, збільшений формат.
Справжня книга має своєю метою викликати у читача інтерес до історії російської географічної науки, до історії російських географічних відкриттів. Пропонований збірник складено з статей, кожен нарис може читатися окремо. Відомий вчений, географ, академік і популяризатор науки Лев Семенович Берг розповідає про відкриття російськими мандрівниками нових невідомих земель, про перших російських картах, про біографії, наукової та експедиційної роботи видатних російських географів. У книзі є нариси, присвячені як російським географічним відкриттям (на півночі Сибіру, в Тихому океані, на Каспійському морі), так і нових ідей, висунутих російськими географами (знаходження північно-східного проходу, асиметрія берегів річок). Додаються карти.
Зміст: Передмова - Ломоносов і перше російське плавання для відшукання північно-східного проходу. - Перші росіяни в Англії. - Перші російські відомості про Америку. - Найдавніші відомості про крайній півночі Сибіру (до XVIII ст.). - Відкриття російських на Тихому Океані. - Дослідження Миклухо-Маклая у Новій Гвінеї. - А. В. Воєйков і його подорожі по Японії. - Подорожі Ст. Л. Комарова по Камчатці. - Перші російські карти Каспійського моря. - К. Ф. Зябловский (1765-1846) - перший професор географії в Петербурзькому університеті. - П. А. Словцов і закон Бера. - Атлантида і Эгеида. - Петро Петрович Тян-Шанський як географ. - Н.М. Пржевальський як мандрівник. - В. о. Докучаєв і вчення про географічні зони. - Значення праць І.Вернадського для географії. - Дмитро Миколайович Анучин (1843-1923). - Географія в Академії Наук СРСР (Друга Камчатська експедиція. Академічні експедиції 1768-1774 рр. Експедиції 1775 - 1917 рр. Радянський час). - Покажчик імен. Фотопортрети Воєйкова, Семенова-Тян-Шанського, Докучаєва та Анучина, 2 карти Каспійського моря і розкладається карта російських відкриттів в Тихому океані - на окремих вклейках. Наклад 10 000 примірників.

Інші лоти продавця

Пошук по лотах
* Виберіть розділ
Шукати в розділі
Пошук:
Шукати результати в: