Горный пейзаж. Народный худ. Украины С. Шолтес. (70 х 90 см.)

Ставок:
1
Макс. ставка:
3 500 грн
Додано:
08.02.2021, 21:35
Стежить за лотом: 4 людей
Додано:
08.02.2021, 21:35
Горный пейзаж. Народный худ. Украины С. Шолтес. (70 х 90 см.)
Лот проданий (1 ставка)
11.02.2021, 21:35:25
3 500 грн
Горный пейзаж. Народный худ. Украины С. Шолтес. (70 х 90 см.)

Опис

Cправжність:
Період:
Оформлення:
Техніка:
Основа:
Розмір, без рами:
Матеріал:
Холст, масло.
Стан:
Хорошее.
Реставрація:
Нет.
Дефекти:
Без повреждений.
Відправлення лота:
Україна
Доставка:
За счет покупателя: Нова пошта. (згідно з чинним законодавством країни проживання продавця).
Опис:
Размер: 70 х 90 см.
------------------------------------------------------------------------------
Народний художник України (2017). Член Національної спілки архітекторів України (1969).
Степан Шолтес народився 26 травня 1944 року в селі Туриця, що в Перечинському районі Закарпаття, в родині священика, а також знаного художника Золтана Шолтеса, який, своєю чергою, навчався у корифеїв закарпатської школи живопису Адальберта Ерделі та Йосипа Бокшая. У шкільні роки Степан займався в образотворчій студії Золтана Баконія. Учнівські малюнки майбутнього художника у 50-х роках експонували на виставках у Сирії та Німеччині.
Після закінчення школи вступив на факультет архітектури Київського державного художнього інституту, який закінчив у 1967 р. з відзнакою. Потім три роки працював у проектній організації, був співавтором проекту будівництва готелю «Ужгород», серед його робіт – забудова центру Міжгір’я, Мукачева, Ужгорода, туристичних баз у Кострині, Жденієві, Гукливому тощо. Автор активно працював у галузі монументального мистецтва, спроектував чимало споруд і квартальних забудов у містах Закарпаття. Але поряд із цим завжди займався живописом.
У живописі є послідовником композиційного, колористичного та образно-стильового мовлення свого видатного наставника і батька Золтана Шолтеса. Його живописні композиції підкуповують майстерністю виконання, правдивістю, невимушеністю.
На початку 90-х років Степан Шолтес разом із колегами Василем Брензовичем та Еммою Левадською заснували Об’єднання професійних худож­ників м. Ужгорода як альтернативу діючій спілці митців. Це товариство однодумців уже багато років поспіль організовує багаточисельні пленери, виставкові заходи, публікації.
Із 1972 року автор бере участь в обласних, всеукраїнських та зарубіжних художніх виставках (Словаччина, Чехія, Франція, Німеччина, США).

Інші лоти продавця

Пошук по лотах
* Виберіть розділ
Шукати в розділі
Пошук:
Шукати результати в: